torsdag 18 juli 2013

Fakta om filmen

Luna Project är något så unikt som en svensk sci fi/skräckis i samma anda som de tidiga sci fi filmerna från 50-70 talet med en stor portion italienskt splatter från 80 talet.
Manuset är skrivet av Björn Olofsson (Babas Bilar, Mörkt Vatten, En Drink för Dracula mm) och Daniel Lehmussaari (Death Academy, Svart Död, House of Orphans mm).
Producent för Cruzical Film&Media är Mikael Stridsson och för LoneWolf Productions Daniel Lehmussaari
Björn Olofsson är en av de exekutiva producenterna.
Regin kommer Daniel Lehmussaari att stå för. Han kommer även att fota, klippa och designa filmens många special effekter.
Detta är en lågbudget produktion gjord för lite pengar men med mycket hjärta.

Handlingen utspelas på en forskarbas på månen. Sverige är världsledande inom rymdforskning efter det tredje världskriget. Det finns ett överhängande hot från USA om att ta tillbaka månen igen så därför finns det även en mindre styrka med marinsoldater på månen. 
Forskarna leds av den kvinnliga professor Halldén som är legendarisk inom rymdforskningen.
En sond har hittat is i en grotta på månens mörka sida och forskarna beger sig dit. De hittar en hel vägg av tjock is och tar med sig prov tillbaka till labbet. Men bakom isen finns något annat.

Filmen kommer vara sprängfylld med effekter, både gammeldags miniatyrer och digitala. Alla make up effekter kommer vara old school och gjorda av latex och gelatin.

Inom kort kommer teamet och skådespelarna presenterar. Det kommer även upp bilder på effekter och minityrer inom kort.


1 kommentar: